Cursus Fysieke Belasting in 1 dag (U20-1)

Tijdens de 1-daagse cursus Fysieke Belasting voor beroepschauffeurs krijgt u inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie. Bij lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld tijdens het verplaatsen van producten, kan een fysieke belasting zoals fysieke overbelasting van het houdings- en bewegingsapparaat ontstaan. Er kan sprake zijn van een mechanische belasting (tillen, duwen, trekken, ongunstige houding, repeterende beweging) of van een fysiologische belasting (temperatuur, intensiteit, duur), waarbij bepaalde activiteiten veel energie vragen. Ook onderbelasting, door te weinig bewegen of te lang zitten, kan tot gezondheidsklachten leiden. Tijdens de training Fysieke Belasting krijgt u handvatten aangereikt om uw eigen werkconditie te verbeteren. Het volgen van de cursus telt mee voor de Code 95.

Inhoud cursus Fysieke Belasting

  • Belangrijke arbeidsrisico’s
  • Het ontstaan van klachten
  • Oplossingen om klachten te voorkomen
  • Technische en organisatorische maatregelen
  • Gedragsmaatregelen
  • Leefstijl

Cursusduur en Code 95

1 dag van 7 uur (telt mee in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid | Code 95 voor beroepschauffeurs).

Locatie

VTA Nederland, Duiven (regio Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar). Komt u uit een ander deel van Nederland? Ook dan bereikt u ons gemakkelijk met onze directe ligging aan de A12. Op verzoek en bij voldoende ruimte en deelnemers kunnen wij de cursus incompany verzorgen.

Variant

Van deze training kunnen wij ook een lightversie of maatwerkvariant aanbieden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Subsidie

Er zijn branchespecifieke subsidies mogelijk via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. Wij informeren u hier graag over.